Dinko Peračić je rođen u Splitu 1977. godine gdje je završio Klasičnu gimnaziju. Magistrirao je na Institutu za naprednu arhitekturu Katalonije (IAAC) u Barceloni sa temom “Hypereurope – An emergent territory” te diplomirao arhitekturu i urbanizam na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnivač je Platforme 9,81 – udruge za arhitektonska istraživanja i partner u arhitektonskom uredu ARP.

Od 2008. godine radi kao asistent na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu a od 2016. kao docent na katedri za Arhitektonsko projektiranje. Dobitnik je 2. nagrade Salona arhitekture 2006. sa R. Šilje za projekt Građevinskog fakulteta u Osijeku, 2009. sa M. Veljačić za Projekt revitalizacije Doma mladih u Splitu te 2015. za Tržnicu u Vodicama, za koju je dobio i nagradu Piranesi za 2015. Građevinski fakultet u Osijeku nagrađen je Medaljom za arhitekturu od strane HKA kao najvažnije arhitektonsko ostvarenje u 2016. godini. Zajedno sa svojim timom bio je hrvatski predstavnik na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture 2016. godine. Njegov rad na Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u bivšoj tvornici Rikard Benčić dobitnik je nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenju 2017. te godišnje Medalje za konceptualni poduhvat koju dodjeljuje Hrvatska komora arhitekata za istaknuti profesionalni doprinos konceptualnom promišljanju u 2017. godini. Ima dugogodišnje iskustvo u sudjelovanju na arhitektonskim natječajima te nekoliko prvih nagrada.

Parajumpers sale Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas