Projekt Hotel Susjedstvo je usmjeren razvoju obalnog turističkog krajolika kojeg u velikoj mjeri čine kućanstva u kojima se pružaju turističke usluge, bilo da se radi o iznajmljivanju soba, apartmana ili kuća za odmor, privatni ugostiteljski objekti i općenito malo podzetništvo u turizmu. Ovi oblici poslovanja i izgradnje u sebi nose veliki razvojni potencijal, ali sadrže i brojne prostorne konflikte, društvene i tehničke prepreke i neracionalnosti u gospodarenju. Cilj projekta je dati javnu podršku upravo ovim subjektima i omogućiti njihov razvoj. Radi se o razvojnom projektu koji cilja na značajno unapređenje poslovanja, urbanu obnovu i podizanje kvalitete izgrađenog obalnog prostora. Projekt počinje od ljudi, stalnog stanovništva na obali, i mogućnosti unapređenja njihove ekonomske osnove i kvalitete življenja. Drugi motiv je urbanistička regeneracija degradiranih, često preizgrađenih i komunalno i turistički neadekvatnih prostora. Turizam je ovdje, s obzirom da je dominatna gospodarska grana, pokretač procesa unapređenja, a ne sam sebi svrha. Njegove snage i potencijali osnova su za kvalitetnije življenje na obali.

Namjera ovog programa je stvoriti “projekte ujedinjenog susjedstva”, okupiti zainteresirane pojedince i poslovne subjekte koji su vezani lokacijom, pomoći im u izgradnji zajedničkih inicijativa i podržati ih u njihovoj realizaciji.

Hotel Susjedstvo u praktičnom smislu znači razvoj bogatog turističkog sklopa, sastavljenog ne samo od smještajnih kapaciteta, već niza povezanih usluga i doživljaja. U tehnološkom smislu znači smanjenje gubitaka koje nosi individualno poslovanje i rješavanje tehničkih pitanja. Za prostor znači unapređenje građevina, javnog i zajedničkog prostora. Za stalno stanovništvo predstavlja stvaranje zdravije gospodarske osnove i okoliša.

Projekt se odvija u partnerstvu sa ReraSD – razvojnom agencijom splitsko dalmatinske županije uz status razvojnog projekta SDŽ.

Objavljeno: 03/06/2015

Parajumpers sale Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas