Turističke transformacije su istraživački projekt i edukacijski program na temu prostornih posljedica turističkog tržišta i suvremenih oblika turističkih tehnologija. Projekt smjera nadomjestiti prazninu u znanju i informacijama o utjecaju turizma na prostorni razvoj stručne i nestručne javnosti te potiče sudjelovanje građanstva u prostornom razvoju obale.

Turističke transformacije su interdisciplinarni projekt koji tematizira aktualne prostorne fenomene. Funkcionira kao istraživačko-umjetnička platforma za kreiranje i komuniciranje znanja i stavova o stanjima prostora i društva. Prostorne odnose sasgledava kao kompleksne kulturne sustave i pokušava postaviti prijedloge i odgovore koji prelaze granice arhitekture i urbanizma. Operacionaliziranje i komuniciranje sadržaja u širokoj javnosti primarni je interes, kao i stvaranje javnog diskursa o odabranim temama.

Turističke transformacije funkcioniraju kao poseban multidsciplinarni projekt dijagnosticiranja novih fenomena uzrokovanih turizmom i konstruiranja prijedlogâ njihovog razvoja. Teritorijalni i kulturni fenomeni definiraju se na bazi dijagnoze prostornih, ekonomskih i socijalnih kapaciteta i konflikata koje turizam uvjetuje na hrvatskoj obali Jadrana.

Prijedlozi intervencija u prepoznate fenomene imaju za cilj formulirati stavove i konkretne modele usmjeravanja promjena. Otvoreni karakter projekta implicira komunikaciju ideja i zaključaka radnih grupa u širokoj javnosti kroz niz predavanja, diskusija i javnih radionica.

Objavljeno: 28/10/2017

Parajumpers sale Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas