URBANISTIČKA BIBLIOTEKA prevodi i izdaje tekstove i studije iz područja djelovanja Urbanističke platforme kao dio procesa edukacije, transfera te proizvodnje znanja. Prvo izdanje biblioteke nosi naslov «Teritorij arhitekture». U knjizi, koja je svoje prvo izdanje doživjela 1966, zatim 1972, 1987, 2008 i 2014. godine, autor publikacije Vittorio Gregotti iznosi svoja razmišljanja o arhitekturi i kako bi se ona trebala odnositi prema urbanom prostoru, habitatu, teritoriju.

URBANISTIČKA PLATFORMA je programska platforma za edukaciju javnosti o organizaciji prostora a čine je organizacije iz područja nezavisne kulture, udruge Art radionica Lazareti, BADco., Drugo more, KA-MATRIX, Kontejner, Multimedijalni institut, Pravo na grad, Platforma 9,81 i ustanove Centar za kulturu i cjeloživotno učenje Zlatna vrata, Multimedijalni kulturni centar Split i Muzej moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke.

 

Projekt podržavaju Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture.

Objavljeno: 29/12/2017

Parajumpers sale Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas