Urbanistička platforma je platforma za edukaciju javnosti o organizaciji prostora. Edukacija u okviru Urbanističke platforme odvija se kroz interaktivne formate poput radionica, razgovora i igara. Cilj djelovanja Urbanističke platforme je prijenos znanja o socijalnim, ekonomskim, ekološkim, estetskim i etičkim implikacijama organizacije životnog prostora, te osnaživanje građana za sudjelovanje u procesima organizacije prostora. Fokus djelovanja je na edukaciji ne-stručne javnosti, tj. one javnosti koja svakodnevno koristi prostor ali se profesionalno ne bavi njegovom organizacijom i planiranjem. Ova edukacija nije postavljena apstraktno nego se bavi konkretnim situacijama prostornog planiranja i tako dovodi do osnaživanja građana za sudjelovanje u procesima organizacije prostora. U okviru Urbanističke platforme sve organizacije bave se zadanim tematskim okvirom i pristupaju mu iz vlastite perspektive djelovanja te daju doprinos kontekstualizacijom teme u lokalni kontekst, provedbom lokalnih aktivnosti i doprinosom korpusu znanja Urbanističke platforme.

Urbanističku platformu čine organizacije iz područja nezavisne kulture, udruge ACT grupa, Art radionica Lazareti, BADco., Drugo more, KA-MATRIX, Kontejner, Multimedijalni institut, Pravo na grad, Platforma 9,81 i ustanove Centar za kulturu i cjeloživotno učenje Zlatna vrata, Multimedijalni kulturni centar Split i Muzej moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke.

Program podržavaju: Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Ministarstvo kulture, Gradovi Dubrovnik, Karlovac, Rijeka, Split i Zagreb.

Objavljeno: 02/06/2015

Parajumpers sale Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl Canada Goose jas